Snelle tortilla's met chilli bonen

IngrediĆ«nten: 

1 pakje grote tortilla's
1 grote ui
2-3 rode pepers
1 blikje kidneybonen in chillisaus
1 pakje sojagehakt / gerookte tofu in stukjes  / (gerookte) tempeh stukjes / groffe sojablokjes gekookt in groentebouillon
(bak)boter of olie
1 pakje cheddar kaas om te raspen
2 el tacosaus naar smaak

tandenstokers of satestokjes

Avocadodip:
1 avocado
1 bekertje zure room
1 citroen of limoen
zout en peper naar smaak

 

Bereidingstijd: 
20 tot 30 minuten
Aantal personen: 
4
Keuken: 
Mexicaans
Bereidingswijze: 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui en pepers fijn. Afhankelijk van de sterkte van de pepers kan je alleen 1 peper met zaadjes laten en de rest schoonmaken.

Bak de uien in een grote (wok)pan lichtbruin in wat boter. Voeg de pepers toe en bak ze nog eens 3 tot 5 minuten. Voeg de soja of tofu/tempeh toe en bak de mengsel nog 5 minuten zodat alles lekker knapperig wordt. Voeg de bonen toe en laat het geheel aan de kook komen.

Bestrooi de tortilla's met cheddar en vul ze met de bonenmengsel. Sluit de tortillas als een envelop en maak ze vast met drie tandenstokers of satestokjes. Besmeer de bovenkant van de tortilla's met de tacosaus en strooi er een flinke hoeveelheid cheddar overheen. Leg de gevulde tortilla's in een bakschaal en bak ze in tien minuten bruin in de oven.

Serveer met een avocado dip en witte rijst. Ook lekker als een koude voorgerecht/lunch. Als de tortilla's afgekoeld zijn (het liefst de volgende dag), dan kun je ze makkelijk in plakjes snijden.

Recept is afkomstig van: 
hudinek
Eigen recept
0
Uw beoordeling: Geen